Ţiglă ceramică - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Ţiglă ceramică

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol

Anyhoo [3 editari]

Afiseaza tot
Comunitate

Google Friend Connect Pagini Favorite

Vino si tu in zona Google FriendConnect

Pagini Favorite Twitter

Urmareste Pagini Favorite pe twitter

Ţiglă ceramică

Fabricata din argila amestecata cu apa, uscata la aer si arsa in foc, a rezistat pe piata invelitorilor si continua sa o faca datorita faptului ca poate fi folosit pentru orice fel de acoperis (nou sau refacut). Mediul inconjurator are o influenta redusa asupra lor, datorita ezistentei mecanice mari (poate suporta greutatea zapezii sau a ghetii), rezistentei la foc, inghet, acizi, baze, materiale alcaline si radiatii ultraviolete. Printre calitati mentionam si faptul ca nu are emisii poluante, asigura o aerisire buna, permite evacuarea vaporilor de apa si are o durata de viata de pana la 150 de ani.

Montarea acestui tip de tigla este realizata pe sipci orizontale, iar datorita greutatii ei (pana la 5 kg/bucata), capacitatea portanta a sarpantei trebuie sa fie mare. Un alt inconvenient este evacuarea deficitara a apei de ploaie si a zapezii, datorita asperitatilor de pe suprafata materialului. Cu timpul, apar fisuri in material ce permit infiltrarea apei, accelerand astfel deteriorarea acoperisului. De aceea, trebuie supravegheate periodic, pentru a putea fi inlocuite la timp cele sparte. E bine sa stiti ca tiglele cu forme diferite nu sunt compatibile si nu pot fi combinate. Tocmai de aceea, va recomandam sa va pastrati un stoc de tigle pentru viitoarele reparatii.

Tigla ceramica este obtinuta din argila pura, amestecata cu apa, uscata si arsa in cuptoare cu gaz metan, culorile ramanand naturale fara adaos de substante chimice. Se foloseste o tehnologie cu reciclare interna, iar depozitarea este facila, reciclarea facandu-se fara probleme....mai mult despre Ţiglă ceramică...[1]


Tigla ceramica sau tigla metalica?

Invelitoarea chiar este greu de ales?

Invelitoarea unei locuinte reprezinta prima linie de aparare impotriva capriciilor naturii. Pe langa proprietatile ei hidrofuge, asigura si o buna izolare termica. Gama larga in care sunt fabricate, de la traditionala tigla ceramica si pana la cele mai moderne si complexe sisteme de invelitori, fac ca alegerea sa nu fie una usoara. Fiecare tip de invelitoare are calitatile si dezavantajele sale, noi fiind nevoiti sa decidem ce caracteristici trebuie sa intruneasca cea care se potriveste cel mai bine locuintei noastre. Esteticul oferit este un alt criteriu ce trebuie avut in vedere. Pe parcursul a patru editoriale (saptamani), va vom ajuta sa va formati o idee mai clara asupra invelitorilor prezente pe piata autohtona.

Tigla ceramica e grea...

Istoria ei incepe in anul 800 i.d.Ch, cand etruscii au descoperit ca ceramica poate fi utilizata nu numai pentru vase, ci si la acoperisuri. Fabricata din argila amestecata cu apa, uscata la aer si arsa in foc, a rezistat pe piata invelitorilor si continua sa o faca datorita faptului ca poate fi folosit pentru orice fel de acoperis (nou sau refacut). Mediul inconjurator are o influenta redusa asupra lor, datorita rezistentei mecanice mari (poate suporta greutatea zapezii sau a ghetii), rezistentei la foc, inghet, acizi, baze, materiale alcaline si radiatii ultraviolete. Printre calitati mentionam si faptul ca nu are emisii poluante, asigura o aerisire buna, permite evacuarea vaporilor de apa si are o durata de viata de pana la 150 de ani.

Montarea acestui tip de tigla este realizata pe sipci orizontale, iar datorita greutatii ei (pana la 5 kg/bucata), capacitatea portanta a sarpantei trebuie sa fie mare. Un alt inconvenient este evacuarea deficitara a apei de ploaie si zapezii, datorita asperitatilor de pe suprafata materialului. Cu timpul, apar fisuri in material ce permit infiltrarea apei, accelerand astfel deteriorarea acoperisului. De aceea, trebuie supravegheate periodic, pentru a putea fi inlocuite la timp cele sparte. E bine sa stiti ca tiglele cu forme diferite nu sunt compatibile si nu pot fi combinate. Tocmai de aceea, va recomandam sa va pastrati un stoc de tigle pentru viitoarele reparatii....mai mult despre Tigla ceramica...[2]

Unelte personale