Cosuri de fum - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Cosuri de fum

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol

Anyhoo [6 editari]

Afiseaza tot
Comunitate

Google Friend Connect Pagini Favorite

Vino si tu in zona Google FriendConnect

Pagini Favorite Twitter

Urmareste Pagini Favorite pe twitter

Cosuri de fum

Cos de fum ICS Plus

Utilizabil pentru evacuarea gazelor de ardere provenite din cazane prevăzute cu cameră de ardere închisă si ventilator (denumite si "Turbo"), funcŃionând cu combustibil gazos. La acest sistem pot fi racordate în to... »


Cos de fum Schiedel ADW

Sistemul este destinat focarelor care functionează cu combustibil solid, lichid sau gazos....»


Cos de fum Schiedel Avant

Sistemul se utilizează pentru evacuarea gazelor de ardere provenite din surse de căldură cu randament energetic foarte ridicat - cazane cu condensare....»


Cos de fum Schiedel Quatro

Sistemul se utilizează pentru evacuarea gazelor de ardere provenite din cazane prevăzute cu cameră de ardere închisă si ventilator (denumite si "Turbo"), functionând cu combustibil gazos. La acest sistem pot fi racor...»


Cos de fum Schiedel Uni Plus

Sistemul se utilizează pentru evacuarea fumului si a gazelor de ardere provenite din focare individuale (centrale termice, sobe, seminee etc.), cazane pentru instalaŃii de încălzire centrală si instalaŃii termice industriale...»mai mult despre Cosuri de fum[1]

Cosul de fum:reguli de constructie

Cos de fum-prezentare generala
Cos de fum-prezentare generala...[2]

Cos de fum profesional samotat termoizolat, ceramic sau inox.

COSUL DE FUM este cea mai importanta parte a sistemului focar-semineu-soba-centrala termica si de aceea atunci cand se proiecteaza sau construieste trebuie tinut cont de cateva principii foarte importante, care sunt valabile atat in cazul construirii unui cos de fum nou cat si in cazul reparatiei unuia vechi.

SIGURANTA este cea mai importanta.In constructia sau proiectarea hornului, aceasta trebuie sa fie principiul dupa care se ghideaza atat proiectantii cat si constructorii. Trebuie tinut cont ca atat la semineu, cat si soba sau centrala cosul de fum se poate autoaprinde la interior dezvoltand temperaturi de ardere de peste 1000 grade Celsius.

Alt principiu este EFICIENTA care reprezinta capacitatea hornului de a extrage fumul si al conduce afara. Este important ca peretii interni sa fie liși si cat mai verticali.

POZITIONAREA este urmatorul criteriu, adica locul unde se construieste cosul de fum, fie la interior fie la exterior.Functie de destinatia acestuia, se pot recomanda ambele variante. CAPACITATEA reprezinta cantitatea de fum pe care cosul de fum o poate evacua si care depinde de dimensiunea acestuia si de materialele din care este construit.

IZOLAREA este un factor important si reflecta capacitatea de a-si mentine temperatura in unitatea de timp, in asa fel incat hornul sa nu se raceasca si sa creeze descensiunea fumului spre focar. MATERIALUL DE FABRICATIE determina la randul sau un bun cos de fum:inox, samota, ceramica, caramida, otel sunt cateva din materialele din care se poate confectiona acesta. Cel mai bun este inoxul, dar care are o perioada de garantie limitata....mai mult despre Cosuri de fum...[2]


Coşuri de fum ceramice

Propunem sistemul de coşuri de fum ceramice effe2, ce se foloseşte in vest din 1954, după ce am verificat performanţele lui şi în România, începând cu anul 2000.

Sistemul de coşuri de fum ceramice este conceput pentru a corespunde principalei cerinţe ce provine din partea tuturor normativelor naţionale şi europene, şi anume SIGURANŢA IN EXPLOATARE PE TERMEN LUNG.


Aceasta este obţinută prin :

- impermeabilitate la apă, la gaze şi la condensul coroziv
- anticorozivitate, ce permite durata de viaţă nelimitată

Aceste caracteristici sunt păstrate şi în punctele de îmbinare, prin folosirea sigilantului KIT effe2 ce garantează etanşarea perfectă.

Fiecare piesă în parte este concepută având funcţii de evacuare, strat pernă de aer pentru izolaţie termică şi parte de structură. Această componenţă simplă reduce la minim posibilitatea greşelilor de montaj şi reduce simţitor timpul şi costul asamblării.

Izolaţia termică prin pernă de aer permite amplasarea coşului atât în interior, cât şi în exteriorul clădirii. ...mai mult despre Cosuri de fum...[3]

Unelte personale