Tigle - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Tigle

De la Portal semantic Pagini Favorite

(Redirecţionat de la Țigle)
Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol

Anyhoo [2 editari]

Afiseaza tot
Comunitate

Google Friend Connect Pagini Favorite

Vino si tu in zona Google FriendConnect

Pagini Favorite Twitter

Urmareste Pagini Favorite pe twitter

Tigle

In Romania, la ora actuala, cel mai des folosite sint trei tipuri de tigle: metalica, tabla faltuita si cutata. In ceea ce priveste tigla metalica, in topul preferintelor se afla cea tip Monterrey acest lucru datorindu-se si faptului ca se gaseste intr-o paleta coloristica destul de variata.

Tigle metalice

Atunci cind dorim flexibilitate, rezistenta, greutate redusa, usurinta in ceea ce priveste montajul si eleganta, tabla este materialul care le imbina pe toate. Acest tip de tigle reprezinta solutia optima atit pentru constructiile noi cit si pentru cele renovate doarece este extrem de simplu de montat si mai ales nu este necesara demontarea acoperisului precedent.

Acest lucru este privit de multi ca un avantaj deoarece se economiseste foarte mult timp. Disponibile in panouri de format mare (lungime maxima de 8 m), unele tipuri de tigla metalica nu necesita astereala, ele putind fi prinse direct pe sipci batute la distanta corespunzatoare unele de altele. In plus, dimensiunile mari ale panourilor permit obtinerea unei invelitori etanse, usor de montat.


Tigle din beton

In urma amestecului de materii prime naturale (acesta dozindu-se in proportii variate) cum ar fi ciment si coloranti pe baza de oxizi de fier si nisip de quart spalat si sortat se obtin tiglele din beton. Durata de viata a materialului trece bine de 100 de ani iar acest lucru se datoreaza si faptului ca au o absorbtie mica de apa.

Tigle ceramice

Acestea sint cele mai raspindite invelitoare de acoperis, prezentind mai multe avantaje printre care: durabilitate (80-100 ani), rigiditate la diferite socuri, rezistenta la inghet, prezinta capacitate de uscare imediata si permeabilitate la vaporii de apa. De asemenea sint termorezistente si ignifuge....mai mult despre tigle...[1]

Unelte personale