Folie anticondens - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Folie anticondens

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol

Anyhoo [8 editari]

Afiseaza tot
Comunitate

Google Friend Connect Pagini Favorite

Vino si tu in zona Google FriendConnect

Pagini Favorite Twitter

Urmareste Pagini Favorite pe twitter

Cuprins

Folie anticondens

Folia anticondens are rolul de a nu permite condensului care se acumuleaza pe suprafata interna a tiglei metalice sa patrunda in interiorul locuintei. Aceasta folie este impermeabila dinspre exterior catre interior, si in acelasi timp permisiva la vaporii din interior catre exterior.

Masura permeabilitatii la vapori a unei membrane este data de valoarea Sd. Aceasta semnifica grosimea stratului echivalent de aer prin care ar trebui sa treaca vaporii.

De exemplu, daca vorbim de o folie anticondens care are valoarea Sd = 0,02 m, aceasta inseamna ca vaporii trec tot asa de usor prin folia respectiva ca si printr-un strat de aer de 2 cm. Daca vorbim de o bariera antivapori cu Sd = 300 m, atunci aburii sau vaporii trec prin aceasta membrana la fel de greu ca printr-un strat de aer de 300 de metri....mai mult despre Folie anticondens...[1]

DELTA-DAWI GP

DELTA-DAWI GP este o folie nerigidizata din polietilena speciala. Se foloseste atat la acoperisuri complet izolate, cat si la acoperisuri aerisite. Se monteaza paralel sau transversal fata de capriori, si se fixeaza cu capse sau cuie cu cap mare. Se poate folosi in combinatie cu toate membranele DELTA si in mod special cu DELTA-MAXX, oferind cea mai mare siguranta de la interior la exterior. Aplicare: Bariera antivapori nerigidizata

La exterior: DELTA-MAXX / DELTA-MAXX PLUS

 • Opreste pierderile mari de energie.
 • Protejeaza izolatiile termice impotriva ploii, azapezii si a condensului.
 • Prin aceasta izolatia termica ramane uscata si permanent in functiune.

La interior: DELTA-DAWI GP

 • Datorita rezistentei ridicate la difuzie se elimina formarea condensului la interior in perioada de iarna, conform normelor DIN 4108.
 • Se opresc pierderile de energie pe durata indelungata....mai mult despre Folie anticondens...[2]

Folia anticondens EUROTOP N 35

EUROTOP N 35 este folosita atat pe acoperisuri ?n panta cat si ?n structura peretilor halelor. Se caracterizeaza prin rezistenta mecanica mare si o combinatie de parametri foarte buni, cum ar fi:

- rezistenta la infiltratii
- penetrabilitatea ridicata la vapori.

Rezistenta mare la infiltratii protejeaza ?mpotriva patrunderii picaturilor de apa ?n cazul izolatiei termice. Datorita penetrabilitatii ridicate la difuzia vaporilor, izolatia termica se poate face pana la contactul cu folia. Nu este necesara fanta de ventilatie.

EUROTOP N 35 este un produs modern, fabricat din polipropilena (PP), rezistent la rupere. Se compune din 3 straturi:

- stratul exterior de culoare verde, este o bariera eficienta ?mpotriva infiltratiilor de apa si totodata baza de rezistenta a materialului,
- stratul din mijloc este o membrana din PP rezistenta la infiltratii, dar care lasa totusi materialul sa respire
- al treilea strat, de culoare alba, protejeaza membrana din PP ?mpotriva actiunilor mecanice, ridicand astfel rezistenta materialului ?n totalitate.

Datorita materialului utilizat si tehnologiei de productie, folia EUROTOP N 35 are o rezistenta ridicata la intemperii si la radiatiile UV (trei luni).

Materialul din care este fabricat, este 100% reciclabil.

Folia poate fi utilizata pe acoperisuri cu astereala. ...mai mult despre Folie anticondens...[3]


Folie anticondens si bariere antivapori Delta

O componenta foarte importanta a unui acoperis este folia anticondens si/sau bariera de vapori. Indiferent daca podul este mansardat sau nu, folia anticondens este necesara pentru ca umiditatea din interior sa nu condenseze pe suprafata interioara a tiglei metalice.


Delta® Maxx

Este produsul de top de la Delta®. Este o patura drenanta din fibre textile, pretandu-se la acoperisurile cu sau fara astereala. Are o capacitate foarte mare de absorbtie a vaporilor, pe care apoi ii elimina in timp, evitandu-se astfel formarea condensului.


Caracteristici principale:

 • Valoare coeficient Sd: aprox. 0,15 metri
 • Rezistenta mare la rupere (forta de rupere aprox. 350 N/5cm)
 • Stabilitate termica mare (-40 °C pana la 80 °C)
 • Greutate: aprox. 190 g/m2
 • Dimensiunile rolei: 1,5m x 50m
 • Impermeabila
 • Greu inflamabila


Delta® Vent-S

Este folia anticondens cea mai folosita in combinatie cu invelitorile din tigla metalica, cu astereala sau fara. Este foarte permisiva la vapori, si in acelasi timp impermeabila pentru umiditatea din exteriorul acoperisului. Este recomandata la acoperisurile cu tigla metalica Gerard®, datorita permeabilitatii mari la vapori si a costului scazut.


Caracteristici principale:

 • Valoare coeficient Sd: aprox. 0,02 metri
 • Rezistenta mare la rupere (forta de rupere aprox. 250 N/5cm)
 • Stabilitate termica mare (-40 °C pana la 80 °C)
 • Greutate: aprox. 140 g/m2
 • Dimensiunile rolei: 1,5m x 50m
 • Impermeabila
 • Flamabilitate normalmai mult despre Folie anticondens[4]
Unelte personale