Acoperisuri case - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Acoperisuri case

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol

Anyhoo [4 editari]

Afiseaza tot
Comunitate

Google Friend Connect Pagini Favorite

Vino si tu in zona Google FriendConnect

Pagini Favorite Twitter

Urmareste Pagini Favorite pe twitter

Acoperisuri case

Acoperisul este partea din casa care o inchide pe verticala. De regula, e alcatuit din doua elemente principale: sarpanta si invelitoarea.

Cea dintai este scheletul, osatura acoperisului. Ea se prinde de ziduri si va suporta invelitoarea. Poate fi confectionata din lemn, beton sau, mai rar in cazul caselor, din metal. Se proiecteaza impreuna cu cladirea, ale carei ziduri si fundatie sunt dimensionate precis, in functie de greutatea viitorului acoperis; deci, nu prea puteti opta pentru o alta invelitoare decat cea prevazuta in proiectul initial.

De cele mai multe ori se confectioneaza ad-hoc, pe santier, dar exista si o varianta de sarpanta industrializata, din ce in ce mai prezenta pe piata, ce vine gata facuta si mai trebuie doar imbinata.

Invelitorile sunt de mai multe feluri, atat in ceea ce priveste materialul din care sunt fabricate (bitum, tabla, ceramica, lemn), cat si modelul efectiv.

E neaparat necesar sa fie pastrata invelitoarea prevazuta in proiect, atat pentru reusita estetica a casei, cat si pentru a nu atenta la structura de rezistenta a cladirii....mai mult despre Acoperisuri case...[1]


Ce fel de acoperis sa preferam?

Acoperisul, unul dintre elementele cele mai importante ale unei case, trebuie ales cu foarte mare atentie deoarece, dincolo de confortul si siguranta pe care ni le ofera si latura estetica de cele mai multe ori conteaza. In Romania, in functie de forma, structura si gradul de inclinare a acoperisurilor putem identifica cu usurinta anumite zone geografice ale tarii. Astfel, in functie de specificul local sau de clima se gasesc mai multe tipuri de invelitori: mai mult sau mai putin inclinate, invelite in tigle metalice, tigle din beton sau tigle ceramice, sindrile si membrane bituminoase....mai mult despre Acoperisuri case...[2]

Unelte personale