Intretinerea acoperisului - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Intretinerea acoperisului

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol

Anyhoo [2 editari]

Afiseaza tot
Comunitate

Google Friend Connect Pagini Favorite

Vino si tu in zona Google FriendConnect

Pagini Favorite Twitter

Urmareste Pagini Favorite pe twitter

Intretinerea acoperisului

Intretinerea si mici reparatii

O buna intretinere a acoperisului ii garanteaza soliditatea si etanseitatea pentru multi ani. E nevoie doar de cateva actiuni simple pentru a va asigura, o data - de doua ori pe an, ca totul este in ordine si pentru a impiedica eventualele fisuri sau alte deteriorari.

Maturati jghiaburile si stergeti cel putin o data pe an, la sfarsitul toamnei, pentru indepartarea frunzelor uscate. Degajati bucatile de muschi si bulgarii de pamant. Smulgeti plantele agatatoare care invadeaza jghiaburile si ameninta sa ridice tiglele. Pentru a detecta fisurile, examinati acoperisul, pe dinauntru, intr-o zi insorita. Pe acolo pe unde patrunde lumina isi va face loc si apa. Controlati daca in sarpanta nu s-au cuibarit carii sau alte insecte xilofage. Prezenta lor este semnalata de gaurile minuscule sau de firimiturile de rumegus pe podea. Schimbarea unei tigle sau astuparea unei fisuri nu reclama foarte multa experienta, ci doar putina pricepere si, desigur, prudenta la urcarea pe acoperis. Nu lucrati pe acoperis pe timp nefavorabil si nu va urcati singur. Ideal ar fi sa purtati un harnasament de securitate, prins de barele scarii de pe acoperis.

Daca sunt fisurate, solurile hornurilor trebuie curatate in profunzime si apoi astupate cu un mortar relativ fluid. Pentru o reparare completa, apelati totusi la un specialist.

Inlocuirea unei tigle care nu este batuta in cuie nu reprezinta o dificultate majora. Utilizati pene care mentin ridicate tiglele de pe randul superior, in timp ce inlocuiti tigla cu alta noua. Dupa incheierea operatiunii, scoateti pana. In cazul placilor de ardezie batute in cuie, trebuie sa aveti la indemana un extractor. Atunci cand montati o placa noua, este aproape imposibil s-o bateti in cuie absolut la fel, de aceea lipiti-o cu un clei de tip mastic sau gauriti-o cu cuie galvanizate pe partea vizibila, intercaland saibe de plumb, pentru etanseitate.

Indiferent de operatiunea facuta pe acoperis, nu uitati de scara cu distantier si scara de comanda....mai mult despre Intretinerea acoperisului...[1]

Unelte personale