Sarpanta - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Sarpanta

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol

Anyhoo [8 editari]

Afiseaza tot
Comunitate

Google Friend Connect Pagini Favorite

Vino si tu in zona Google FriendConnect

Pagini Favorite Twitter

Urmareste Pagini Favorite pe twitter

Sarpanta

Casa cu sarpanta
Casa cu sarpanta...[1]

Sarpanta reprezinta structura de rezistenta a acoperisului _schelet format din piese de lemn, de metal sau de beton armat, care sustine invelitoarea unui acoperis (sau un alt element al unei constructii) si permite realizarea formei acestuia.

  • Sarpantele din lemn:
cu ferme : talpa superioara , talpa inferioara , diagonale , popi
cu scaune :capriori , pane de coama , pane , pane inferioare (cosoroabe), popi , arbaletrieri ,talpa inferioara .
  • Sarpante din metal : grinzi metalice cu zabrele
  • Sarpante dun beton :grinzi din beton armat sau beton precomprimat....mai mult despre sarpanta...[2]


Sarpantele sunt specialitatea noastra.

Fie ca sunt simple sau complexe, in unghiuri drepte sau cu alte forme, cu deschideri diferite (pana la 30 metri), noi avem solutia potrivita pentru dumneavostra.

Structura acoperisului (sarpanta) contine ansamblul de ferme prefabricate, elementele de fixare si elementele de rigidizare (contravantuiri si distantieri).

Acestea sunt realizate din lemn de rasinoase uscat, rindeluit, atent selectionat si imbinat cu placute multicui folosind tehnologia americana.

Varianta constructiva a sarpantei pe ferme prefabricate poate solutiona cele mai variate probleme legate de forma acoperisului , toate acestea respectand reglementarile prevazute in normativele romanesti in vigoare.

Pentru fiecare structura se realizeaza un proiect care satisface toate detaliile tehnice cu ajutorul unui soft specializat, acesta fiind cel care defineste forma generala a sarpantei, dimensioneaza si pozitioneaza elementele de rezistent...mai mult despre Sarpanta...[3]


Calitatea acoperisului sarpanta

Univers luminos, suprafață generoasă, priveliște spectaculoasă, confort, intimitate, stele strălucitoare pe care le poți admira chiar din pat. Amenajarea spațiului de sub acoperișul șarpantă îți oferă toate aceste avantaje ispititoare. Trebuie doar să acorzi atenție sporită termoizolării zonei respective.

Se știe că o cantitate considerabilă din energia termică necesară unei familii pentru a se încălzi se pierde prin acoperiș (peste 25%). În aceste condiții termoizolarea corectă este obligatorie, cu atât mai mult cu cât sub acoperiș avem un spațiu locuibil. Acoperișul șarpantă trebuie să facă față unor noi provocări, trebuie învelit cu materiale care să satisfacă atât cerințele estetice cât și necesitățile tehnice.

În prezent, termoizolația montată între căpriori este cea mai eficientă metodă prin care un acoperiș se poate izola. Procedeul folosește vată minerală aplicată longitudinal între căpriori apoi transversal (asigurându-se în acest fel izolarea fonică și eliminându-se riscul de incendiu), plăci din fibre lemnoase, folie barieră de vapori (montată imediat sub plăcile de gips-carton, pentru a împiedica distrugerea termoizolației de către vaporii de umiditate) și plăci de gips-carton rezistente la foc.

Termo și hidroizolația au rolul de a proteja acoperișul și întreaga casă de efectele negative provocate de ploi torențiale, vânt, căldură excesivă sau apă rezultată din topirea zăpezii.

Șarpanta unei construcții poate fi executată din lemn, beton sau metal. Lemnul constituie opțiunea cea mai ieftină, este materialul cu care se lucrează foarte repede și are o durată de viață până la 50 de ani, cu condiția să fie tratat împotriva focului și insectelor. Principalul dezavantaj îl reprezintă limitarea deschiderilor doar până la câțiva metri.

Betonul, după spusele specialiștilor, realizează cea mai rezistentă șarpantă. În acest caz construcția trebuie să fie din cadre de beton armat, iar pereții umpluți cu cărămidă. Principalul punct forte îl constituie deschiderile mari, pe lungimea dorită de proprietar.

Șarpanta din metal este ideală pentru construcțiile cu cadre metalice. Se poate executa prin sudură (ansamblul astfel sudat se transportă la locul de montaj) sau prin prinderea cu șuruburi. Asemeni șarpantei din beton, prezintă deschideri foarte largi....mai mult despre Sarpanta...[4]

AVANTAJUL SARPANTEI TIP GRINDA CU ZABRELE vs. SARPANTA TRADITIONALA

De ce sarpanta industrializatã MiTek cu placi multicui si nu sarpanta traditionalã cu cãpriori, popi, stâlpi, pane, cosoroabe, scoabe, scaune, cuie pentru constructii, etc care implica un consum mare de material lemnos utilizand sectiuni foarte mari de lemn?

Pentru cã in sistemul industrializat, sarpanta este calculatã cu soft-ul de proiectare MiTek 20/20® specializat pe structuri din lemn, având calculul de rezistentã inclus in program dupa normativele romanesti armonizate cu Eurocod 5 astfel 90% din sarpantã este executata intr-o unitate de productie specializatã unde muncitorul lucreazã civilizat pe masini comandate numeric si NU cu fierastraul (drujba) in aer liber suportând de cele mai multe ori capriciile vremii (ploaie, viscol, ger, caniculã). Despre drujbã stim cu totii cã este o unealtã folositã la padure si nu in industria sarpantei datoritã faptului cã tãierea elementelor nu este executatã cu precizie, in schimb in sistemul MiTek drujba este inlocuitã de utilaje care lucreazã in milimetri. Spre exemplu sarpanta executata in sistem traditional unde stâlpii si popii de sustinere va constrâng în folosirea compartimentarea spatiului....mai mult despre Sarpanta...[5]

Unelte personale